Kategóriák

   

 

Szűrés
Gyártó
Kategóriák
Hírek
2021.11.22
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Ajándékot keres?

Házhozszállítás

Vásárlási feltételek

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK

 

ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS AZ ELEKTRONIKUS KATALÓGUSBÓL TÖRTÉNŐ RENDELÉSSEL KAPCSOLATBAN

 

A katalógusban található termékek műszaki paramétereit a gyártóktól vesszük át, melyek tájékoztató jellegűek és a gyártó előzetes bejelentése nélkül is változhatnak. Minden vásárlás előtt biztosítjuk vásárlóink részére a legszélesebb körű tájékoztatást és szaktanácsadást. Kérésre vásárlás előtt biztosítjuk a termék használati útmutatóját is az előzetes informálódás céljára. Felhívjuk Vásárlóink figyelmét arra, hogy forgalmazott termékeink a gyártó által előírt paramétereket teljesítik, és a termék egy elképzelt feladatra való alkalmatlansága, illetve az ezzel kapcsolatos esetleges vevői elégedetlenség nem tartozik a műszaki támogatás vagy a jótállási kötelezettségek körébe. Cégünk új eszközöket forgalmaz, ezért termékeket nem áll módunkban visszavásárolni.

Kérjük olvassa el az alábbiakban található “Általános Szállítási és Értékesítési Feltételek” -et is.

 

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK 1.) Általános tudnivalók

 

Az alábbiakban megfogalmazott Általános Szállítási és Értékesítési Feltételek (ÁSZÉF) mindazon ajánlatokra illetve értékesítési ügyletekre vonatkoznak, amelyek során a Sinus-Elektrotechnikai Bt. (továbbiakban S-E) vevők részére áruértékesítést végez, és a felek között létrejött (keret) szerződésben ettől eltérő feltételekben nem állapodnak meg. Amennyiben Vevő az ÁSZÉF átvételét követően írásbeli kifogással nem él, úgy azt elfogadván a saját vásárlási feltételeiről lemond, és az adásvétel jelen feltételek hatály alatt köttetik meg.

 

2.A) Vevő (Ön)

 

Ajánlataink az ipar, kereskedelem, szolgáltatás területén működő vállalatok és vállalkozók illetve az igazgatás, iskolák és hasonló intézmények számára készültek.

Lakossági magánszemélyeket (Fogyasztók) nem szolgálunk ki!

Amennyiben a regisztráció személynévvel történik, akkor S-E azt automatikusan úgy értelmezi, hogy a regisztrált személy egyéni vállalkozó aki adószámmal rendelkezik vagy annak megszerzése folyamatban van és aki saját üzleti tevékenységi körében kíván vásárolni - az az nem fogyasztó.

 

2.B) Eladó (Mi, S-E)

 

Megnevezés: SINUS-ELEKTROTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ BETÉTI TÁRSASÁG

Rövid név: SINUS-ELEKTROTECHNIKAI BT.

Székhely: 9028 Győr, Móra tér 17.

Postacím: 9028 Győr, Móra tér 17.

Cégjegyzékszám: 08-06-006697 (Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság)

Adószám: 22495648-2-08

Közösségi adószám: HU22495648

Adatvédelmi nyilvántartási szám: Infotv. 68. § (2) bekezdés kerül alkalmazásra

A cégképviseletre jogosultak: Rácz Attila önállóan

Internetes értékesítéssel kapcsolatos kérdésekben kollégáink az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőség(ek)en állnak rendelkezésére:

 

Telefonszám: +36 96 525-530

                    +36 30 9464-608

Fax:               +36 96 525-531

E-mail cím:     info@s-e.hu

 

3.) Adás – Vétel

 

Az adásvételi megállapodás az S-E és a Vevő között akkor jön létre, ha a Vevő a S-E ajánlatát részleteiben is elfogadható módon, írásban visszaigazolta, illetve a S-E a Vevő megrendelését részleteiben is elfogadható módon írásban visszaigazolta, vagy az adásvételi szerződést mindkét fél cégszerűen aláírta, vagy Vevő az árut számla és/vagy szállítólevél ellenében átvette.

 

4/A.) Árak

 

S-E érvényes árait (nettó/bruttó) a www.s-e.hu honlap tartalmazza. A külön írásos ajánlatainkban megadott árak ÁFA nélkül értendők. Amennyiben S-E ajánlatában másképp nem nyilatkozik, úgy az adás-vétel során a megrendelés időpontjában érvényes www.s-e.hu honlapon szereplő árat kell alkalmazni. Amennyiben nagyobb tételű megrendelésről van szó, akkor S-E által a listaártól eltérő ajánlat kiadása esetén az ajánlat érvényessége, amennyiben ezt S-E külön nem jelzi, 30 naptári nap. S-E fenntartja magának a jogot, hogy import áru esetén, az időközben bekövetkezett az MNB által bejelentett 2%-nál nagyobb deviza árfolyamváltozást szállításkor áraiban értelemszerűen érvényesítse. S-E fenntartja a jogot a www.s-e.hu honlapon található árak megváltoztatására amennyiben azok esetlegesen az elektronikus adatbázis meghibásodása, elírás illetve illetéktelen külső beavatkozás hatására akaratától függetlenül módosultak.

Fenntartjuk a jogot jelen feltételek bármely időpontban történő módosítására. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen időközönként ellenőrizze az értékesítési és szállítási feltételeket a honlapunkon. A módosítások az értékesítési és szállítási feltételek honlapunkon történt frissítése után leadott bármely megrendelésre vonatkoznak. A módosítások nem vonatkoznak azon rendelésére, amelyet az értékesítési és szállítási feltételek honlapon történt frissítése előtt juttatott el hozzánk.

 

4/B.) Lemondás

 

A gyártóink (ICP DAS, Adeunis, MOXA, stb.) szállítási feltételei miatt a beérkezett rendelések utólagos lemondását nem áll módunkban elfogadni, így a rendelés feladásával a Vevő (megrendelő) visszavonhatatlanul kötelezettséget vállal az abban foglalt termékek átvételére és kifizetésére.

A tévesen megrendelt áru nem visszaküldhető. Speciális esetben, bontatlan, eredeti csomagolásban S-E írásban történő jóváhagyásával az áru visszavehető az áru árának 30%-ban felszámolt raktárra vételi díj ellenében. A raktárra vételi díj mellett 35 EUR RMA kezelési költség kerül felszámolásra. Kifutott termékek, és egyedi rendelési termékek nem visszaküldhetők. Amennyiben az általunk megbízott szállítmányozó nem tudja leszállítani az árut a megadott szállítási címre, visszaszállítás esetén az áru értékének 30%-a kerül felszámolásra raktári díjként, valamint 35 EUR RMA kezelési költség. Amennyiben a rendelés kifutott árut is tartalmaz, az újra lesz küldve a vevőnek, mivel nem visszavehető. Az S-E visszaveszi az árut, amennyiben az az ő hibájából lett tévesen kiszállítva. A számla keltétől számítva 5 munkanap áll rendelkezésre a hibás szállítás írásbeli jelzésére. Az árunak bontatlan, eredeti csomagolásban kell megérkeznie.

A kérést írásban az info@s-e.hu címen kell jelezni.

 

5.) Szállítás és kockázatviselés

 

Elektronikus úton történő megrendelések esetén a teljesítés a Vevő által megadott címre történő szállítással történik. Lehetőség van a személyes áruátvételre is előre egyeztetett időpontban. Az áru szállítása postai úton, illetve futárszolgálattal történik. Csomagolási költség általában nincs, azt csak különleges, nagy súlyú vagy törékeny termékek esetén számítunk fel, azonban ezt a tényt S-E a megrendelés visszaigazolásában mindig külön jelzi.

S-E nettó 50.000,- Ft alatti megrendelések esetén bruttó 1.500,-Ft szállítási költséget számít fel és ezt a számlán feltünteti.

5.1 Minden kiszállítás Ex Works paritáson (a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara által kibocsátott Incoterms 2000-ben meghatározott) történik raktárunkból.

5.2 A rendelés visszaigazoláson szereplő szállítási idő csak egy becsült adat. A szállítási határidő nem lehet a szerződés lényege, és az áruk késedelmes szállításából eredő közvetlen vagy közvetett költségek, károk, díjak nem terhelhetők ránk.

5.3 Vevő azaz Ön, munkavállalója, vagy egy Ön által ezzel a joggal felruházott személy veheti át az árut, amit aláírásával igazol.

5.4 Vevő köteles a csomag átvételekor ellenőrizni, hogy a kiszállított áru pontosan megegyezik-e a megrendelt áruval, ellenkező esetben az átvételkor jegyzőkönyvet kell felvenni a szállító cég képviselőjének jelenlétében a pontos eltérésekről és az esetleges sérülésekről. Vevő köteles a mennyiségi reklamációkat és a szerződéstől eltérő szállítást az áru átvételekor nyomban, a minőségi reklamációt pedig az átvételt követő 5 munkanapon belül S-E felé írásban jelezni, jogvesztés terhe mellett. Amennyiben Vevő az észlelt hiányosságokról fent leírt módon nem tesz bejelentést, úgy S-E mentesül erre vonatkozó kötelezettségei alól. Ha a csomag nem érkezik meg a megadott időn belül, akkor vizsgálat indul a szállító ellen a körülmények tisztázására, ami bizonyosan több napot is igénybe vesz.

5.5 Kockázatviselés. Az áruval kapcsolatos kockázat raktárunkban annak rakodásra/feladásra való előkészítésével száll át Önre.6.) Rendelkezésre állás

 

Megrendelést a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesítjük. Amennyiben a termék raktáron van úgy azt S-E legkésőbb a megrendelést követő 2-4 munkanapon belül elindítja Vevő felé, ezt visszaigazolásában is közöli Vevővel. Ha Vevő által megrendelt áru a raktárkészletben nem áll rendelkezésre, akkor e-mailben, faxon, vagy telefonon S-E értesíti Vevő kapcsolattartóját és megadja, hogy milyen határidővel tudja a megrendelést teljesíteni.

A www.s-e.hu honlapon található elektronikus termékkatalógusban látható a termékek rendelkezésre állása (raktáron van vagy nincs), azonban ez S-E-re nem jelent kötelező érvényt.

Egyéb rendelkezés hiányában, az általunk saját raktáron nem elérhető árura küldött ajánlat, vagy rendelés visszaigazolás az áru elérhetőségének függvénye, és minden ajánlat az érvényben lévő import és export rendelkezések hatálya alá esik. Amennyiben a termék nem beszerezhető, fenntartjuk a jogot, hogy árajánlatunkat visszavonjuk és a rendelést töröljük, és Ön nem jogosult anyagi kártérítésre.

Bár megteszünk minden erőfeszítést, hogy a rendelés visszaigazolásunkon szereplő árut kiszállítsuk Önnek, előfordulhatnak olyan esetek, amikor nem tudjuk ezt megtenni, mert például, (i) az árut már nem gyártják vagy nem elérhető, vagy (ii) ha árképzési hiba történt a honlapon. Ebben az esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy tájékoztassuk a változásokról, megadva Önnek a lehetőséget a rendelés helyes áron történő megerősítésére vagy annak törlésére.

 

7.) Fizetési feltételek

 

Az átadott termék árának megfizetése S-E által kibocsátott számla ellenében történik, a számlán szereplő fizetési mód és határidő megjelöléssel. S-E fenntartja a jogot, hogy import áruk megrendelése esetén pro forma számlát illetve előlegszámlát állítson ki, és az import áru megrendelését csak e számlaérték beérkezése után indítsa. Késedelmes fizetés esetén a Vevő a késedelembe esés időpontjától kezdve köteles S-E részére késedelmi kamatot fizetni, amelynek mértéke a PTK.301§ alapján kerül kiszámításra. S-E fenntartja magának a jogot, hogy felfüggessze szerződéses kötelezettségeinek teljesítését mindaddig, amíg Vevőnek határidőn túli tartozása áll fenn S-E-vel szemben. S-E fenntartja a jogot a részteljesítésre és az ennek megfelelő részszámlázásra, amennyiben ettől egyéb, az adott szállítást érintő megállapodás eltérően nem rendelkezik.

Amennyiben megítélésünk szerint a pénzügyi helyzete nem szavatolja a fizetést, vagy ha a korábbi szállítások esetében a fizetési feltételek nem teljesültek, fenntartjuk a jogot, hogy töröljük a függő megrendeléseket, kivéve, ha azonnal kifizeti minden korábban kiszállított áru értékét, és előrefizetéssel törleszti a függő megrendelés ellenértékét.

Kérjük, őrizze meg a számlát. A számla másodpéldányát a hozzá tartozó szállítólevéllel a magyar számviteli jogszabályoknak megfelelően iktatjuk és 8 évig megőrizzük, így az ilyen formában utólag is hozzáférhető.

 

8.) Kötbérek

 

Amennyiben Vevő a szállítási határidő lejártát követő 8 munkanapon belül nem veszi át a megrendelt árut, S-E jogosult a megrendelést semmisnek tekinteni, illetve a szállítási szerződést felmondani. Ha Vevő a megrendelt és visszaigazolt termékeket nem, vagy csak részben veszi át, úgy S-E jogosult az át nem vett mennyiség nettó szerződött értékének 30%-át meghiúsulási kötbér címén vevőnek kiszámlázni.

 

9.) Tulajdonjog fenntartása

 

Bármely szerződéses konstrukcióban S-E a szerződött árura mindaddig fenntartja a tulajdonjogát, amíg a vételár és járulékai teljes egészében kiegyenlítésre nem kerültek. Amennyiben a leszállított termékek vételára az esedékesség lejártáig nem kerül megfizetésre, S-E-nek jogában áll minden egyéb indoklás nélkül követelni a leszállított termékek visszaszolgáltatását. Az áru visszaszolgáltatása Vevőt nem mentesíti a meghiúsulási kötbér megfizetése alól, továbbá annak a késedelmi kamatnak a megfizetése alól, amelyet szállító Vevőtől az áru visszavételéig követelhet. Vevőt terhelik az áru visszaszolgáltatásából eredő költségek és károk. Az áru átvételétől számítva azok épségéért, megőrzéséért Vevő felel.

9.1 Az áru tulajdonjoga a teljes ellenértékének és a rá vonatkozó egyéb költségeknek kifizetéséig nem száll át Önre (Vevő).

9.2 Amíg az áru tulajdonjoga a 9.1 pont szerint nem száll át Önre, Ön bizományosként kezeli az Önnek leszállított árut. Vállalja az áru minden egyéb, az ön tulajdonában lévő árutól elkülönítve való tárolását és őrzését (saját költségén), oly módon, hogy tisztán beazonosítható legyen, hogy az a mi (S-E) tulajdonunk.

9.3 Annak ellenére, hogy az áru tulajdonjoga továbbra is a miénk, az árut értékesítheti vagy azt normál üzletmenete szerint felhasználhatja teljes piaci értéken.

9.4 A nekünk fizetendő összeg erejéig, beleértve az ÁFA-t, Ön azonnali hatállyal ránk ruház minden olyan követelést, amely a termékek akár az Ön vásárlói, akár harmadik felek felé történt újraértékesítése kapcsán keletkezett, tekintet nélkül arra, hogy Ön kifizette-e nekünk azok ellenértékét. Jogosultak vagyunk a termékek árának (plusz ÁFA) követelésére még akkor is, ha valamely termék tulajdonjoga még nem szállt át rólunk.

9.5 Minden ilyen jellegű értékesítés vagy üzletkötés, termékeink az Ön saját érdekében történő eladásának vagy használatának minősül, ilyen értékesítés vagy üzletkötés esetén Ön főkötelezetti minőségben jár el. A tulajdonjog rólunk történő átszállásának időpontjáig és egyébként is, az értékesítés folyamán az árut letéteményesként kell kezelni, ellenértéke nem keverhető össze más pénzeszközzel, nem fizethető be túldiszponált bankszámlára és mindenkor a mi pénzünkként kell nyilvántartani.

9.6 Az áruk tulajdonjogának rólunk történő átszállásáig, kérésre, Ön köteles a meg nem semmisült vagy el nem adott árukat visszaszolgáltatni. Amennyiben ennek nem tesz eleget, fenntartjuk a jogot arra, hogy belépjünk abba az Ön által birtokolt, használt vagy kezelt épületbe, ahol az áruk megtalálhatók és visszavegyük azokat. Ha ilyen kérés megtételére kerül sor, a 9.3 pontban említett jogok megszűnnek.10.) Határidők

 

S-E által ajánlatban vagy szállítási szerződésben megadott és vállalt szállítási határidők minden esetben (amennyiben konkrét dátum nem kerül megállapításra) az S-E által írásban visszaigazolt megrendelés, illetve az S-E által kiadott ajánlat Vevő általi írásbeli visszaigazolásának dátumától számítva értendők. S-E ettől eltérő szállítási határidő vállalására kizárólag kölcsönös írásbeli megállapodás esetén kötelezhető. S-E mentesül a szállítási határidők betartásának kötelezettsége alól vismajor, vagy minden olyan esemény bekövetkezése esetén, mely nála vagy beszállítóinál következik be, és a S-E illetve beszállítói akaratától független. S-E köteles a Vevőt az átadás (szállítás) időpontjáról legalább 24 órával azt megelőzően értesíteni.

 

11.) Garancia, jótállás, szavatosság, minőségi kifogások

 

Termékekre az S-E által adott jótállás nettó 1.000,- Ft feletti termékeknél 12 hónap (amennyiben a gyártó másként nem rendelkezik). Nettó 1.000,- Ft alatti termékek esetén a jótállás 3 hónap. A jótállási időn belüli díjmentes javítást, csak rendeltetésszerűen használt, külsőleg sértetlen termék esetén vállal. Amennyiben a termék nem javítható, azt újra cseréli. Abban az esetben, ha nem áll módjában a terméket kicserélni, megtéríti a termék árát, feltéve, ha a termék minden tartozékával (kábel, leírás, szoftver, stb.) rendelkezik. A jótállási kötelezettség csak a hibás termékre terjed ki, nem vonatkozik az esetlegesen kapcsolódó berendezésekre. A jótállási kötelezettségek vonatkozásában az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet szabályai érvényesek, azzal, hogy a hivatkozott jogszabályban szereplő jótállás abban az esetben érvényesíthető, ha a Vevő fogyasztónak (Ptk. 685.§ d) pontja) minősül. A jótállási igény érvényesítéséhez a vásárlást igazoló eredeti számla vagy annak másolata, illetve jótállási jegy (amennyiben kiállításra került) bemutatása, illetve az esetleg az árura ragasztott illetéktelen megbontást jelző címke sértetlensége szükséges.

Mielőtt garanciális ügyintézésre visszaküldené a hibás terméket, előtte mindenképpen vegye fel a S-E-vel a kapcsolatot és kérjen RMA (return merchandise authorization) számot.

Az RMA engedélyezése után az áru 7 napon belül visszaküldendő, ennek elmulasztása az RMA kérés törlét vonja maga után. Az árut saját felelősségre és költségén juttathatja vissza hozzánk, portósan feladott csomagot S-E-nek nem áll módjában átvenni.. A visszaküldött árun fel kell tüntetni az RMA számot, ennek elmulasztása az áru visszaküldésével jár és 35 EUR RMA kezelési költség felszámítását vonja maga után. AZ RMA számnak tisztán olvashatónak kell lennie a fuvarlevélen valamint a csomagoláson is.

Abban az esetben, ha a termék javíttatása szükséges, az ügyfél köteles a javítási időt kivárni és átvenni a megjavított terméket.

11.1 Nem automatikusan jogosultak a termék javítására vagy cseréjére csak az általunk elfogadottak szerint. Az áruk a gyártók által nekünk felajánlott garanciával kerülnek szállításra. Vevő nem jogosult bármely más, a termékre vonatkozó garanciát tőlünk a követelni.

11.2 A szállítástól számított 40 munkanapon belül vállaljuk, hogy kicseréljük, vagy megjavíttatjuk a hibás árut, feltéve hogy:

11.2.1 A hibát a megadott határidőig nekünk írásban jelezte; és

11.2.2 Visszajuttatja nekünk a hibás árut

11.2.3 Miután megvizsgálta az árut és meggyőződött arról, hogy a hiba oka hibás anyagokra vagy kivitelezésre vezethető vissza és nem az áru helytelen használatából, kezeléséből vagy tárolásából, telepítéséből, a vevő általi javításából vagy módosításából  vagy egyéb véletlen eseményekből ered.

11.3 A 11.2 záradék szerint felsoroltakon kívül nem vagyunk felelősek az áruk hozzánk visszaszállítása következtében előforduló hibák miatt.

11.4 Külön  kiemelendő, hogy 11.2 záradék nem tartalmazza a szoftvereket, és hogy nem tartozunk felelősséggel a szállított szoftver hibáiért vagy hiányosságaiért.

11.5 Semmilyen körülmények között nem vagyunk felelősek az általános szerződési feltételek szerinti kötelezettségek nem teljesítéséből eredő közvetett vagy közvetlen veszteségekért, beleértve a működési veszteségeket, a várható megtakarítások elmaradását vagy bármely harmadik fél által támasztott követelést, abban az esetben is, ha azokról tájékoztatva lettünk.

11.6 Valamennyi hibásként visszaküldött áru, amiről utólag kiderül, hogy nincs hibája, vissza lesz Önnek juttatva. Fenntartjuk a jogot, hogy megterheljük Önt a nem hibás áruk visszajuttatásának költségével, beleértve a gyártónak az áru vizsgálata során keletkező bármely költségét.

 

A jótállást kizáró tényezők:

 

 • A számlán illetve jótállási jegyen bármely szabálytalan javítás, törlés, átírás vagy valótlan adatok bejegyzése a garancia érvénytelenségét vonja maga után.

 

Megszűnik a jótállási kötelezettség, ha a meghibásodás az alábbi okok miatt következik be:

 

 • Nem rendeltetésszerű használatból eredő kár, mely lehet baleset, szerencsétlenség, helytelen tárolás, nem megfelelő üzemeltetés, rongálás, külső beavatkozás.
 • Erős napsugárzás, nedvesség, elemi kár (villámcsapás, túlfeszültség), vagy bármilyen mechanikus sérülés miatt bekövetkezett károsodás.
 • Illetéktelen szerviz, illetve magánszemély beavatkozása által okozott károsodás.
 • Garancia elvesztésével jár a termék szakszerűtlen kezelése.
 • Szoftverekre nincs garancia

 

A rendeltetésellenes használat elkerülése céljából a S-E a termékekhez használati útmutatót mellékel (nem minden esetben magyar nyelven, hanem akár angol vagy német nyelven), vagy annak online elérhetőségét/letöltését biztosítja és kéri, hogy Vevő az abban foglaltakat a saját érdekében tartsa be, mert a használati utasítástól eltérő használat, kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén a készülékért jótállást nem vállal.

A szavatosság tekintetében a PTK. vonatkozó rendelkezései irányadóak. S-E mentesül e felelőssége alól, amennyiben a meghibásodott termékeket Vevő nem előírásszerűen tárolta, szerelte vagy tartotta karban.

  

12.) Felelősség

 

S-E felelősségét szigorúan az adásvételi megállapodásban illetve a jelen ÁSZÉF-ben szabályozott kitételek korlátozzák.

 

13.) Felelősségkorlátozó nyilatkozat

 

Internet útján történő vásárlás önmagában feltételezi azt, hogy Vevő tisztában van az internet lehetőségeivel, korlátaival, és ezeket elfogadta. Így a böngészéssel, illetve a vásárlással járó esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, önmagának kell gondoskodnia a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

Nem vállalunk semminemű felelősséget az internetes katalógusunkhoz való csatlakozás során használt technikai (hardver, szoftver) és vagy kommunikációs (internet) infrastruktúra által okozott hibákért, kellemetlenségekért, közvetlen vagy közvetett károkért függetlenül attól, hogy az a szerver vagy a kliens oldali üzemszerű vagy rendkívüli, nem üzemszerű működésből adódott.

Weboldalunkon lehetőség van más weboldalakra történő átkattintásra a linkeken keresztül. Ezekre történő átlépéskor Vevő más szolgáltatók által fenntartott honlapokra kerül át, ahol a személyes adatok kezelésére S-E-nek nincs befolyása. Nem vállalunk továbbá felelősséget a kapcsolódó oldalakon közzétett információk és adatok tekintetében.

Fenntartjuk a jogot bármilyen információ (így a jelen tájékoztató, a termékek, azok leírásának, árának, stb.) bármikor történő indokolás nélküli megváltoztatására.

Figyelemmel arra, hogy az internetes katalógusunkkal kapcsolatos mindennemű információ hozzáférhető, így mindebből adódóan a mindenkori információk nem ismeretéből származó hibákért, kellemetlenségekért, közvetlen vagy közvetett károkért felelősséget nem vállalunk.

A honlapunkon megjelenő adatokat és információkat törekszünk a lehető legnagyobb gondossággal, többszöri ellenőrzés mellett összeállítani illetve közölni. Ennek ellenére nem zárható ki annak lehetősége, hogy egyes esetekben szerkesztési vagy más ok folytán téves vagy hiányos adatok kerülnek közlésre. Tekintettel arra, hogy a honlapunkon elérhető információk csak tájékoztatásul szolgálnak, az adatok, dokumentumok, információk, képek, ábrák, grafikonok, grafikák, stb. maradéktalan pontosságáért, és azért, hogy azok a Vevő által szándékozott célra történő felhasználásra alkalmasak nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy körültekintően járjon el, mert a nyilvánvaló hibák miatti kockázatot Vevő viseli. Ha bizonytalan, kérjük inkább keresse fel ügyfélszolgálatunkat, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. 

Ennek megfelelően nem vállalunk felelősséget semmilyen, az ezek felhasználása kapcsán esetlegesen Vevőnél keletkező bármilyen jellegű közvetett vagy közvetlen kárért, kiadásért illetve költségért, beleértve természetesen az adatvesztéssel kapcsolatos károkat és az elmaradt hasznot is.

 

Amennyiben minden gondosságunk ellenére hibás ár kerül az áruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves (pl. a termék közismert, általánosan elfogadott, vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetlegesen rendszerhiba miatt megjelenő „0 Ft” vagy „10 Ft”) árra, akkor nem vagyunk kötelesek a terméket a nyilvánvalóan téves áron leszállítani, hanem felajánljuk a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében hátrányos jogkövetkezmények nélkül Vevő elállhat a vásárlási szándékától.

S-E nem felel olyan károkért, amelyek, erőhatalom, természeti csapás (vis major), vagy egyéb, a S-E érdekkörén kívülálló ok, illetve esemény folytán következnek be, amelyekért a S-E nem tehető felelőssé.

Az áru használata korlátozás tárgya lehet. Ön vállalja, hogy további információért folyamodik hozzánk, amennyiben az árukat kereskedelmi vagy magáncélon kívül egyébre használják illetve az országból kiviszik egy olyan országba amit a nemzetközi jog vagy a magyar kormány külkereskedelmileg szankcionál.

 

14.) Személyes adatok védelme

 

Személyes adatainak bizalmas kezelése és védelme S-E-nél prioritással bíró követelmény, ezért személyes adatait csak az Adatvédelmi Nyilatkozatunkban és csak a vonatkozó jogszabályi keretek között kezeljük és tesszük hozzáférhetővé az arra jogosultak részére. Az Ön által nekünk megadott adatokat nem használjuk fel egyébre, mint rendelése feldolgozására, vagy általunk hasznosnak ítélt információk (termékeink és szolgáltatásaink) Önnek való eljuttatására.

Bár elkötelezettek vagyunk a szolgáltatások minőségének és az adatbiztonság legmagasabb szinten tartásában, a rendszer használatából eredő esetleges károkért, adatvesztésért felelősséget nem vállalhatunk.

Kapcsolattartás, ügyfélszolgálat, panaszkezelés:

Ügyfélszolgálatunk, internetes katalógusunk szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeket, panaszokat, felhasználói megkereséseket elsősorban az e célra szolgáló info@s-e.hu e-mail címen várjuk. Kérdéseit felteheti online felületen a Chat ablakon is. A vásárlói panaszokat, felhasználói kérdéseket Ügyfélszolgálatunk írásban, az Ön által megadott e-mail címre, zárt ügyfélszolgálati rendszerből küldött e-mail útján, legkésőbb beérkezésüktől számított 30 napon belül válaszolja meg. Ügyfélszolgálatunk a bejelentésekről és panaszokról nyilvántartást vezet. A vizsgálat eredményeként valósnak bizonyult és a S-E érdekkörében felmerült hiba kijavítása iránt haladéktalanul intézkedünk. Bármilyen kérdés, probléma, reklamáció esetén Ügyfélszolgálatunk telefonon munkanapokon 9-15 óra között készséggel áll rendelkezésére, illetve a nap 24 órájában fogadja e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy a velünk telefonos ügyfélszolgálatunkon kapcsolatba lépőket a hívásért nem terheli emelt díj.

 

15.) Értesítések

Bármely fél részéről a másik fél részére adott értesítést lehet kézbesíteni: e-mailen, faxon, vagy postán a rendelés visszaigazolásban megadott címre, vagy más a felek által megszokottan használt kommunikációs csatornán. E-mail esetében – amennyiben az ellenkezője nem bizonyított – az e-mail küldésének dátuma, fax esetében a hibajelentés-mentes átvitel dátuma, levél esetében a postai kézbesítés dátuma tekintendő az értesítés megtörténtének.

 

16.) Jogviták

 

S-E és a Vevő között fennálló jogviszonyokra a Magyarország területén érvényes jogrend vonatkozik. Jogvita esetén felek a vitás kérdéseket elsősorban egyeztetés útján kísérlik meg rendezni, és amennyiben ez nem vezetne eredményre, úgy kölcsönösen már most alávetik magukat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság döntésének azzal, hogy a Választottbíróság a saját eljárási szabályzata szerint jár el.

 

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság Titkársága

 • Bank Center, Platina Torony
 • 1054 Budapest, Szabadság tér 7. 9. emelet 20. szoba
 • Tel: 474-5180
 • Fax: 474-5185

 

17.) Szerzői jogi rendelkezések

 

A s-e.hu és icpdas.hu internetes katalógus a S-E szellemi terméke.

A s-e.hu és icpdas.hu oldalon lévő valamennyi tartalom jog által védett! A tartalom mint adatbázison fennálló szerzői jog kizárólag a S-E előzetes írásbeli hozzájárulása alapján használható fel! Valamennyi a www.s-e.hu honlapon említett márkanév, szolgáltatásvédjegy és cégembléma, az azokat bejegyző cégek tulajdona, azok felett a jogtulajdonos rendelkezik.

 

18.) Hatályosság

 

Jelen ÁSZÉF 2019 június 24.-től visszavonásig érvényesek. A mindenkori érvényes változat megtalálható a www.s-e.hu honlapon. A jelen ÁSZÉF egyes rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése nem érinti a többi feltétel és teljes jogügylet érvényes voltát.

 

Jelen Feltételek hatálytalanítanak minden korábbi változatot.

Győr, 2019 június 24.

Adatkezelési tájékoztató / Adatvédelmi Nyilatkozat

 

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRINTETT TERMÉSZETES SZEMÉLY JOGAIRÓL SZEMÉLYES ADATAI KEZELÉSE VONATKOZÁSÁBAN

1. Bevezetés

 

 

A Sinus-Elektrotechnikai Bt., 9028 Győr, Móra tér 17., (továbbiakban S-E., szolgáltató, adatkezelő, Társaság), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. A jelen tájékoztató az adatkezelő egyoldalú kötelezettségvállalása az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) és a vonatkozó tagállami jogszabályok mentén. Jelen Szabályzat az Adatkezelő által bármikor egyoldalúan módosítható és/vagy visszavonható, az Érintettek egyidejű tájékoztatásával. A tájékoztatás a honlapon történő közzététellel, illetve a változás jellegétől függően az Érintettek közvetlen értesítésével valósul meg.

S-E. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

S-E. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal.

2. Definíciók

 • érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
 • személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
 • hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
 • adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
 • adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
 • adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • nyilvánosságra hozatal: az adatot bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
 • adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
 • adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
 • adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely szerződés alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is - az adatok feldolgozását végzi.                                                                                                                                     

3. Adatkezelő cégadatok

 

Cégünk adatai, elérhetőségei a következők:

 • Név: SINUS-ELEKTROTECHNIKAI BT.
 • Székhely: 9028 Győr, Móra tér 17.
 • Cégjegyzékszám: 08-06-006697
 • Adószám: 22495648-2-08
 • Telefonszám: +3696525530
 • Fax: +3696525531
 • E-mail: info@s-e.hu
 • Adatkezelő képviselője: Rácz Attila
 • Adatvédelmi tisztviselő: Rácz Attila

(Továbbiakben S-E)

4. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

 

Felhívjuk S-E. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Az egyes adatkezeléseinkkel kapcsolatban a következő tájékoztatásokat adjuk.4.1.a  Szolgáltatás(ok) nyújtása a jogi személyek számára és ennek keretében:

 • A Felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől, felhasználótól érdeklődőtől való megkülönböztetése
 • Kapcsolattartás, kapcsolattartói adatok kezelése, nyilvántartása
 • Személyes kapcsolattartás, partnerlátogatás és kapcsolódó dokumentumai
 • Árajánlat kiadás, szerződéskötés, telefonos rendelésfelvétel
 • Webáruházon keresztüli rendelés feldolgozása, kapcsolattartó és átvevői adatok kezelése
 • Kapcsolattartói adategyeztetés és adatfrissítés
 • A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet(ek) küldése
 • Rendezvényeken való részvétel és az ehhez kapcsolódó járulékos szolgáltatások
 • Projektkezelés, konzorcium vagy szállítói csoportban való részvétel mentén történő kapcsolattartás

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az adatkezelő jogos érdeke szerződés teljesítéséhez a kapcsolattartó adatait nyilvántartani.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: 8 év

 

4.1.b Szolgáltatás(ok) nyújtása a természetes személyek számára és ennek keretében:

 • A Felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől, felhasználótól érdeklődőtől való megkülönböztetése
 • Kapcsolattartás, kapcsolattartói adatok kezelése, nyilvántartása
 • Személyes kapcsolattartás, partnerlátogatás és kapcsolódó dokumentumai
 • Árajánlat kiadás, szerződéskötés, telefonos rendelésfelvétel
 • Webáruházon keresztüli rendelés feldolgozása, kapcsolattartó és átvevői adatok kezelése
 • Kapcsolattartói adategyeztetés és adatfrissítés
 • A szolgáltatáshoz kapcsolódó rendszerüzenet(ek) küldése
 • Rendezvényeken való részvétel és az ehhez kapcsolódó járulékos szolgáltatások

Adatkezelés jogalapja: Szerződés Adatok megadása feltétele a szerződés létrejöttének.

Az adatmegadás elmaradása esetén a Adatkezelő nem tudja teljesíteni a megrendelt szolgáltatást.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Állandó lakcím
 • Szállítási cím
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Egyedi azonosító

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: a szerződés meghiúsulása

Adatkezelés tervezett határideje: Szerződés lejárata + 4. évet követő első március hónap utolsó munkanapja.

 

4.2  Számla kiállítása, valamint szolgáltatás teljesítéséhez a kapcsolódó kötelező dokumentáció kiállítása.

Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség (Pénzügyi számviteli törvény megfelelés) Adatok megadása feltétele a szerződés létrejöttének. Az adatmegadás elmaradása esetén a Adatkezelő nem tudja teljesíteni a megrendelt szolgáltatást.

A kezelt adatok köre:

 • Név/Cégnév
 • Cím
 • Email cím (Számla távoli nyomtatása vagy e-számla engedélyezése esetén)
 • Adószám
 • Egyedi azonosító

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: a szerződés meghiúsulása

Adatkezelés tervezett határideje: 8 év

 

4.3  Szolgáltatás(ok) hirdetése, információ nyújtása regisztrált felhasználók számára

 • új vagy megújított szolgáltatásokról, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés
 • ügyfélelégedettségi mérés
 • meghívás marketing rendezvényre

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett hozzájárulása Az érintett írásban, emailben, web alapú levelezőlista link elfogadásával vagy az Adatkezelő jelentkezési weboldalán elhelyezett jelölőnégyzet bejelölésével jelen tájékoztató alapján hozzájárul a személyes adatainak kezeléséhez. A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Értesítési cím
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Felhasználó által megadott kiegészítő információk

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: Akciók, új termék információk elmulasztása.

Adatkezelés tervezett határideje: Visszavonásig

 

4.4  Szolgáltatás(ok) hirdetése, információ nyújtása a Felhasználók számára

 • új vagy megújított szolgáltatásokról, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés
 • ügyfélelégedettségi mérés
 • meghívás marketing rendezvényre

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke a közvetlen üzletszerzés Az érinett valamely szolgáltatás igénybevételével megadta az adatkezelő számára az alábbi adatokat. Az adatkezelő jelen tájékoztatóban tájékoztatja az érintettet, hogy 4.1.a és 4.1.b rögzített tevekénységek mentén kezelt adatok adatkezelési célját jogos érdekre hivatkozva átminősíti és közvetlen üzletszerzés céljára használja.

Adatok forrása: Az Adatkezelő más adatkezelési célból jogosan kezelte az Érintettek adatait.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Számlázási cím
 • Szállítási cím
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig

 

4.5  Megrendelések kiszállítása

 • Futárszolgálat igénybevételével történő kiszállítás
 • Futárszolgálati pontra vagy átvételi pontra történő kiszállítás

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke szerződés teljesítéséhez a kapcsolattartói és az átvevő adatait nyilvántartani

Adatok forrása: A megrendelést leadó jogi személy közlése alapján

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Telefonszám
 • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig

Adatkezelés jogalapja: Szerződés

Adatok forrása: A megrendelést leadó természetes személy közlése alapján

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Lakcím, vagy szállítási cím
 • Telefonszám
 • e-mail cím  

 

4.6  Megrendelések átvétele S-E raktárában

Az átvétel során az áru átvevőjének adatai rögzítésre kerülnek a kiadási bizonylaton. Az adatellenőrzés során az Adatkezelő ellenőrizheti az áru átvevőjének személyazonosságát egy fényképes igazolvány bemutatásával.

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke szerződés teljesítéséhez a kapcsolattartói és az átvevő természetes személy adatait nyilvántartani.

Adatok forrása: A megrendelést leadó jogi személy előzetes közlése alapján vagy a helyszínen az árut átvevő személy adatközlése alapján.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Fényképes igazolvány szám
 • Gépkocsi rendszáma

Adatkezelés jogalapja: Szerződés

Adatok forrása: A megrendelést leadó természetes személy előzetes közlése alapján vagy a helyszínen az árut átvevő személy adatközlése alapján.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Aláírás

 

4.7  Garanciális termékek ügyintézése, és kapcsolódó szerviz szolgáltatás

Az átvételt követő törvényi határidőn belüli, termék csere, javítással kapcsolatos adatkezelés.

Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Cím
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: törvény által meghatározott

 

4.8  Visszáru kezelés

A kereskedelmi tevékenység során a partnerek által visszaküldött áruk kezelése

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek - Az Adatkezelő jogos érdeke a szerződés teljesítésének során a kapcsolódó adatkezelés

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Cím
 • Email cím
 • Telefonszám
 • Egyedi azonosító

Adatkezelés tervezett határideje: 8 év

 

4.9  Panaszkönyv kezelés

Az adatkezelő bolthálózatában, vagy telephelyein működő kereskedelmi egységben lévő panaszkönyv, vagy vásárlók könyvéhez tartozó adatkezelés.

Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Cím
 • Telefonszám
 • Email cím
 • Alírás

Adatkezelés tervezett határideje: 5 év.

 

4.10  Bankkártyás fizetési bizonylat kezelése

S-E bolthálózatában, vagy telephelyein üzemeltett bankkártyás fizetéshez kapcsolódó bizonylatok kezelése.

Adatkezelés jogalapja: jogos érdek – bankkártya szolgáltatóval történő elszámolás

A kezelt adatok köre:

 • Aláírás

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig, legkésőbb vásárlást követő 1 év elteltét követő március hónap utolsó munkanapja.

 

4.11  Postakezelés, küldeménykezelés

Az adatkezelő tevékenységéhez kapcsolódó ajánlott és tértivevényes postai küldemények, valamint egyéb szolgáltatókkal küldött küldemények nyilvántartása

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke a kapcsolattartó személy adatait nyilvántartani.

Adatok forrása: A szerződött jogi személy előzetes közlése alapján vagy az Érintett szerződés teljesítése során történő közlése alapján.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Cím

 

4.12  Szerződések kezelése, iktatása

Az adatkezelő tevékenységéhez kapcsolódó szerződések iktatása, a szerződés létrejöttekor a szerződő fél kapcsolattartói adatainak kezelése.

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek – Az adatkezelő jogos érdeke a kapcsolattartó személy adatait nyilvántartani. Adatok forrása: A szerződött jogi személy előzetes közlése alapján vagy az Érintett szerződés teljesítése során történő közlése alapján.

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Telefonszám
 • E-mail
 • Beosztás
 • Aláírás

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig, legkésőbb a szerződés megszűnését követő 4. év március hónapjának utolsó munkanapja.4.13  Rendezvényre, oktatásra való regisztráció

Az adatkezelő meghívott vevői, szerződéses partnerei kapcsolattartói vagy a partner cégek által delegált magánszemélyek. A rendezvényen való részvétel feltétele a regisztráció.

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett hozzájárulása

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Cégnév
 • Cím
 • Beosztás
 • Email cím
 • Telefonszám

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: A rendezvényen való részvétel meghiúsulása.

 

4.14  Adatgyűjtés nyilvános forrásból

Az adatkezelő nyilvános forrásból történő adatgyűjtése során fellelhető nyilvános adatok kezelése közvetlen üzletszerzés céljából.

Adatkezelés jogalapja: Jogos érdek- az Adatkezelő jogos érdeke a közvetlen üzletszerzés Adatok forrása: Nyilvánosan fellelhető adatok

A kezelt adatok köre:

 • Név
 • Cégnév
 • Beosztás
 • Email cím
 • Telefonszám

Adatkezelés tervezett határideje: Tiltakozásig

4.15  Elektronikus video megfigyelő rendszer üzemeltetése az alábbiak védelmére:

Kamera rendszer üzemeltetése S-E kereskedelmi telephelyein.

 • Az Adatkezelő telephelyének biztonsági megóvása
 • Az Adatkezelő vagyoni javainak megóvása
 • Az Adatkezelő munkavállalóinak és látogatóinak testi épségének és vagyoni javainak megóvása
 • Az esetlegesen előforduló balesetek, bűncselekmények körülményeinek kivizsgálása

 

Adatkezelés jogalapja: Érintett hozzájárulása mely jelen esetben cselekedetben nyilvánul meg, azaz a kamerás megfigyelésre történő felhívás ellenére az Adatkezelő területre belép. A tevekénységet az Adatkezelő a 2005. évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény (Szvtv.) rendelkezéseinek betartásával összhangban végzi.

A kezelt adatok köre:

 • A természetes személy képe, mozgóképfelvétele (továbbiakban együtt felvétel)
 • Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: Amennyiben az érintett nem lép be a megfigyelt helységben nem tudja igénybevenni Adatkezelő szolgáltatásait.
 • Adatkezelés tervezett határideje: Az adatkezelő az elektronikus video megfigyelő rendszerben tárolt felvételeket a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény törvény(Szvtv.) rendelkezéseiben meghatározott ideig tárolja.

Az elektronikus megfigyelő rendszer által felvett felvételek tekintetébent az Adatkezelő az alábbi megőrzési időket alkalmazza:

 • általános esteben 3 nap
 • Az adatkezelő vagyontárgyainak sérelme vagy sérelmének gyanúja esetén a felvételek felhasználása esetén a cél eléréséhez szükséges legrövidebb időtartamig. A tárolási időtartam leteltét követően a felvételek megsemmisítésre (törlésre/felülírásra) kerülnek.

 

4.16 Információtechnológiai szolgáltatás működésének biztosításához kapcsolódó adatkezelés

 

Az adatkezelés célja: S-E. weboldalain ún. "sütiket" (ideiglenes markerek) használhat, amelyek lehetővé teszik az ezekre való gyorsabb belépést. A "sütik" alatt egy olyan információs adatot értünk, mely csak az egyes ügyfél-munkamenet ideje alatt aktív és amely a gyorsabb azonosítás érdekében a web oldalról az Ügyfél számítógépére kerül. Az Ügyfél mindig kérheti a sütik kikapcsolását, módosítva a böngésző beállításait, ez a kikapcsolás azonban lassíthatja vagy megakadályozhatja az oldal néhány részére való belépést, egyes funkciók használatát. A használt munkamenet sütik elkerülik, hogy más informatikai eszközökhöz folyamodjunk, melyek az ügyfelek navigációjának titoktartására potenciálisan károsak és nem teszik lehetővé az azonosító személyes adatainak megszerzését. A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség. Bővebb információt itt talál.

Az adatkezelés jogalapja: Az érintett (Felhasználó) önkéntes hozzájárulása, GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont. Felhasználó a webhely böngészésének megkezdésekor felugró tájékoztató és nyilatkozat elfogadásával, illetve a böngészés folytatásával adja meg önkéntes hozzájárulását az adatkezeléshez. A kezelt személyes adatok köre: Az információtechnológiai adatkezelés a webhely üzemeltetéséhez használt „sütik” működéséhez és a webtárhely szolgáltató által alkalmazott naplófájlok használatához szükséges adatok körét érinti. A felhasználóbarát böngészés lehetővé tétele érdekében kezelt adatok:

 • Kattintás, a webhely látogatása során meglátogatott weboldalak és azok megnyitási sorrendje
 • Felhasználó által használt eszköz IP címe
 • Felhasználó által használt eszköz operációs rendszere
 • Böngészés időtartama

Az adatkezelés időtartama: Ezeket az adatokat maximum 90 napig őrizzük meg és elsősorban biztonsági incidensek vizsgálatához használhatjuk.

Személyes adatok címzettjei: A megismert adatokat az adatkezelő a 9. pontban megjelölt adatfeldolgozó(k) kivételével harmadik félnek nem adja át. A rögzített adatokat csak az Adatkezelő alkalmazottai és az adatfeldolgozó(k) kijelölt kollégái ismerhetik meg.

Az adatkezeléssel érintettek köre: A webhelyet meglátogató minden Felhasználó, a webhelyen elérhető szolgáltatások igénybevételétől függetlenül.

4.17  GDPR rendelettel összefüggő adatkezelés

Adatok kezelése, adatátadási nyilvántartás, adatvédelmi incidensek, Érintetti igények kérdések

Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség

 • Név
 • Adatvédelmi azonosító
 • Érintetti kérelem, dátuma, típusa, tartalma
 • Érintetti kérelem eredménye
 • Incidens dátuma, dokumentációja, eredménye    

5. Érintettek köre

A www.s-e.hu vagy a www.icpdas.hu weboldalon regisztrált felhasználók és az általuk megadott kapcsolattartó személyek, illetve S-E bolthálózatában vásárló vagy szolgáltatást igénybe vevő természetes és a jogi személyek.

 

6. Kötelezően megadandó adatok köre

Az Adatkezelő az egyes adatmegadási felületeken, amelyeken minden adat megadása kötelező külön nem jelöli a kötelezően kitöltendő adatokat. Azokon a felületeken, ahol nem minden adat megadás kötelező az adatkezelő csillag* megjelenítésével jelzi a kötelezően megadandó adatmezőket.

 

7. Adatmegadás elmaradásának következménye

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következménye: az adatkezelési cél meghiúsulása.

8. Gyermekek

A termékeink és szolgáltatásaink nem 16 év alatti személyeknek szólnak, és kérjük, hogy 16 év alatti személyek ne adjanak meg Személyes adatokat az Adatkezelő számára. Amennyiben a tudomásunkra jut, hogy 16 év alatti gyermektől személyes adatokat gyűjtöttünk be, a lehető leghamarabb megtesszük az adatok törléséhez szükséges lépéseket.9. Adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatás

Az adatkezelő az adatkezelés során a szerződés teljesítéséhez vele szerződött adatfeldolgozó(k) számára továbbítja az adatokat. A címzettek kategóriái: futárszolgálatok, szállítmányozó cégek, IT üzemeltetők, webtárhely szolgáltatók, webtartalom fejlesztő, könyvelési szolgáltatók, Hatóságok, Magyar Posta, internetes fizetési szolgáltató, rendezvényszervezők, jogi tanácsadó, üzleti tanácsadók, bérszámfejtést végző cég/ek.

Az Adatkezelő a külső szolgáltatók adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

 

Tárhelyszolgáltatással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység:

 • Adatfeldolgozó/Tárhely szolgáltató neve, címe:  MAXER Hosting Kft.  [1132 Budapest Victor Hugo u. 18-22.]
 • Adatfeldolgozó/Tárhely szolgáltató email címe:  info[kukac]maxer.hu
 • Adatfeldolgozó/Tárhely szolgáltató telefonszáma: +36 1 257-9913
 • Adathálózati központ:  BIX # ISZT - BUDAPEST INTERNET EXCHANGE [1132 Budapest Victor Hugo u. 18-22.]
 • Adatvédelmi nyilatkozatuk:

           https://maxer.hu/docs/MAXER-adatvedelmi-szabalyzat.pdf

Tárhelyszolgáltatással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység:

 • Adatfeldolgozó/Tárhelyszolgáltató neve, címe:  UNAS Online Kft. [9400 Sopron, Major köz 2. I/15.]
 • Adatfeldolgozó/Tárhely szolgáltató email címe: unas[kukac]unas.hu
 • Adatfeldolgozó/Tárhely szolgáltató telefonszáma: +36 99 884-000
 • Adatvédelmi nyilatkozatuk:

           https://unas.hu/adatkezelesi_tajekoztato?

 

Webhely online chat szolgáltatással összefüggő adatszolgáltatási tevékenység:

 

 • Adatfeldolgozó neve: Smartsupp.com, s.r.o.
 • Adatfeldolgozó címe: Milady Horakove 13
 • 602 00 Brno
 • Czech Republic
 • Adatfeldolgozó adószáma: CZ03668681
 • Adatfeldolgozó e-mail címe:support@smartsupp.com
 • Adatvédelmi nyilatkozatuk:

       https://www.smartsupp.com/help/privacy/

 

Áruszolgáltatással/szállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység:

 • Adatfeldolgozó neve, címe:  Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság  [1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.]
 • Adatfeldolgozó email címe: ugyfelszolgalat[kukac]posta.hu
 • Adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 767-8200
 • Adatvédelmi nyilatkozatuk.

        https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

 

Könyveléssel és bérszámfejtéssel kapcsolatos adatfeldolgozói tevékenység:

 • Adatfeldolgozó neve, címe: BILANZ 2004. Bt. [9024 Győr, Ikva utca 17. fsz. 1.]10. Az adatok megismerésére jogosultak köre

A megismert adatokat az adatkezelő a 9.pontban megjelölt adatfeldolgozó(k) kivételével harmadik félnek nem adja át. A rögzített adatokat csak az adatkezelő alkalmazottai és az adatfeldolgozó(k) kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg. A felvételeket az adatkezelő  harmadik félnek nem adja át. A felvételeket csak az adatkezelő és az adatfeldolgozó(k) kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg. Az elektronikus megfigyelő rendszer által korábban rögzített felvételekhez az Adatvédelmi Felelős és a cégvezető férhet hozzá. Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételekhez a fent említett valamely személy jelenlétében hozzáférhet. A hozzáférést minden esetben a Adatvédelmi felelősnél írásban kell kérelmeznie. Az Adatkezelő a betekintés tényéről minden esetben jegyzőkönyvet készít, melyet a társaság 1 évig tárol.

11. Az elektronikus megfigyelő rendszer képeinek korlátozására jogosultak

Az elektronikus megfigyelő rendszer által rögzített felvételek korlátozása csak olyan esetekben valósítható meg, ha az Adatkezelő olyan eseményt észlelt, amely valószínűsíthetően veszélyezteti az elektronikus megfigyelő rendszer által elérni kívánt célt. Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételek kezelése korlátozható. A Érintettnek az Adatvédelmi felelősnél írásban kell kérelmeznie a zárolást, megjelölve annak célját és a várható időtartamát. Az Adatkezelő zárolási folyamat minden lépéséről jegyzőkönyvet készít, melyet az Adatkezelő 1 évig tárol.

 

12. Harmadik féltől kapott adatok kezelése

Amennyiben a Felhasználó/Partner nem saját adatait adja meg az Adatkezelő részére, hanem egyéb természetes személyét, ez esetben a Felhasználó/Partner kizárólagos felelőssége, hogy az adatok megadását ezen természetes személy hozzájárulásával, tudtával és megfelelő tájékoztatásával tette meg. Ezek meglétét az Adatkezelő vizsgálni nem köteles. Adatkezelő felhívja a Felhasználó/Partner figyelmét arra, hogy ha ezen kötelezettségének nem tesz eleget, és ezért az Érintett az Adatkezelővel szemben igényt érvényesít, az érvényesített igényt, illetve a kapcsolódó kár összegét az Adatkezelő a Felhasználóra/Partnerre tovább háríthatja.

 

13. Az érintettek jogai

Az Érintett az 3. Pontban megjelölt elérhetőségeken az Adatkezelőnél,

 • kérheti, hogy adjon tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről,
 • kérheti adatainak helyesbítését,
 • tájékoztatást kérhet az adatkezelésről
 • kérheti személyes adatainak törlését és az adatkezelés korlátozását, Érintett fenti jogaival bármikor élhet.

Az Érintett továbbá az 3. Pontban megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az Adatkezelő számára.

 • kérheti adatainak átadását másik adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelés szerződésen vagy hozzájáruláson alapul és S-E automatizált eljárás keretében kezeli.
 • rendelkezhet a korábban az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáról

Az Adatkezelő a kérelem benyújtását követően legkésőbb 1 hónapon belül – kivételes esetben a jogszabály által megengedett ennél hosszabb határidőben – elintézi vagy elutasítja (indoklással ellátva) a bejelentést. A vizsgálat eredményéről az Érintettet írásban tájékoztatja.

 

14. A tájékoztatás költsége

A Szervezet az intézkedéseket, illetve a szükséges tájékoztatásokat első alkalommal díjmentesen biztosítja. Amennyiben az Érintett egy hónapon belül 2. alkalommal is kikéri ugyan azon adatokat, melyek ez idő alatt nem változtak az Adatkezelő adminisztratív költséget számít fel.  Az adminisztratív költség elszámolás alapja a mindenkori minimálbér órára vetített költsége, mint óradíj. A tájékoztatáshoz felhasznált munkaórák száma az előbbi óradíjon elszámolva. Továbbá a papír alapú tájékoztatási igény esetén a válasz nyomtatási költsége önköltségi áron és postázási költsége.

 

15. Tájékoztatás megtagadása

Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, nem jogosult a tájékoztatásra vagy az Szervezet, mint adatkezelő bizonyítani tudja, hogy az Érintett rendelkezik a kért információkkal az adatkezelő elutasítja a tájékoztatási kérelmet. Ha az érintett kérelme különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, S-E megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha  egy hónapon belül harmadik alkalommal él az Érintett ugyanazon tárgyú a 15- 22. cikk szerinti jogai gyakorlására irányuló kérelemmel.

 

16. Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek vagy közhatalmi jogosítvány jogalapon alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben S-E a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Amennyiben megállapítja a tiltakozás jogalapjának megalapozottságát, a lehető legrövidebb időn belül megszünteti az adatkezelést – beleértve az adattovábbítást és a további adatfelvételt is. Értesíti mindazokat a tiltakozásról, akiknek korábban továbbította az Érintett adatait. A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet bírósághoz fordulhat.

 

17. Adatok nyilvánosságra hozatala

Az Adatkezelő az elektronikus megfigyelő rendszer felvételeit nem hozza nyilvánosságra.

18.  Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Az Adatkezelő az Érintett személyes adatait és a felvételeket az Európai Gazdasági Térség államain kívüli harmadik országba vagy nemzetközi szervezethez NEM továbbítja.

19. Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás

Az adatokat az Adatkezelő az Információ Biztonsági Szabályzata elvárásai alapján zárt rendszerben kezeli. Adatkezelő gondoskodik az alapértelmezett és beépített adatvédelemről. Ennek érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy:

 • az adatokhoz való hozzáférést pontosan szabályozza;
 • csak olyan személyeknek engedélyezze a hozzáférést, akiknek az adat az azzal való feladat elvégzése érdekében szükséges, és ekkor is csak azon adatokhoz lehessen hozzáférni, mely minimálisan szükséges a feladat ellátásához;
 • az általa megbízott adatfeldolgozókat körültekintően válassza ki, és megfelelő adatfeldolgozói szerződéssel gondoskodjon az adatok biztonságáról;
 • gondoskodjon a kezelt adatok változatlanságáról (adatintegritás), hitelességéről és védelméről.

Az Adatkezelő ésszerű mértékű fizikai, műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Érintetti adatok védelmére, különösen azoknak a véletlen, illetéktelen, törvénytelen megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, továbbadása, felhasználása, elérése vagy feldolgozása ellen. Az Adatkezelő a személyes adatokhoz való ismert, és az érintettre nézve magas kockázattal járó illetéktelen hozzáférés vagy azok felhasználása esetén haladéktalanul értesíti az Érintettet. Adatkezelő - amennyiben Érintetti adat továbbítása szükséges - gondoskodik a továbbított adatok megfelelő védelméről, például az adatállomány titkosításával. Az Adatkezelő a harmadik személyek által megvalósított Érintetti adatkezelésért teljeskörű felelősséggel tartozik. Adatkezelő megfelelő és rendszeres biztonsági mentésekkel is gondoskodik arról, hogy az Érintett adatai a megsemmisüléssel vagy elvesztéssel szemben védve legyenek.

 

20.  Analitikai Szolgáltatások

Az Adatkezelő a Google Analytics szolgáltatást használja az oldalstatisztikák és felhasználói demográfiai adatok, érdeklődés és webhelyeken tanúsított viselkedés nyomon követésére. S-E továbbá használja a Google Search Console-t a webhely keresőoptimalizálására és felhasználói elégedettség mérésére. A Google lehetőséget biztosít, hogy korlátozza az analitikai szolgáltatások felhasználását. Keresse fel a Google odalát az adatok Google Analytics általi felhasználásáról történő leiratkozáshoz. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

21. Alkalmazott jogszabályok

Az Adatkezelő által végzett adatkezelésekre irányadó jogszabályok:  

 • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, a továbbiakban: „GDPR”).
 • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: „Infó törvény”),
 • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (továbbiakban: „Számviteli törvény”),  
 • a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: „Ptk.”),  
 • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (továbbiakban: „Fogyasztóvédelmi törvény”)  
 • a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. Évi CXXXIII. törvény (továbbiakban: „Vagyonvédelmi törvény”)
 • 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről;
 • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

 

22. Jogorvoslat

Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog.
22.1 A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.
22.2 Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál

Elnök: dr. Péterfalvi Attila,

Cím: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.,

Elérhetőség: ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu


A jelen Adatkezelési tájékoztató a tájékoztatást szolgálja, önmagában nem elegendő az adatkezelések teljes megértéséhez. Azon kérdésekben, melyekre a jelen Adatkezelési tájékoztató nem nyújtott egyértelmű választ, a Felhasználó a 3. pontban jelzett elérhetőségeken kérhet tájékoztatást az Adatkezelőtől.

Győr, 2018 május 25.

Hatályba lépés: 2018 május 25.

 

 

Vásárlási tudnivalók

Vevőink:

A Sinus-Elektrotechnikai Bt. (S-E) [www.s-e.hu, www.icpdas.hu] vállalkozás-közi (’business to business’) szállító. 

Ajánlataink az ipar, kereskedelem, szolgáltatás területén működő vállalatok és vállalkozók illetve az igazgatás, iskolák és hasonló intézmények számára készültek.

Lakossági magánszemélyeket (Fogyasztók) nem szolgálunk ki!

S-E az általa készített web katalógust, termék katalógust, bármilyen akciós szórólapot, és egyéb termék brosúrát üzleti vevők, és nem fogyasztók általi használatra szánja. Megrendelésével a Vevő igazolja, hogy a Fogyójavakat saját vállalkozása céljából, nem pedig fogyasztóként kívánja megszerezni.

Amennyiben a regisztráció személynévvel történik, akkor S-E azt automatikusan úgy értelmezi, hogy a regisztrált személy egyéni vállalkozó aki adószámmal rendelkezik vagy annak megszerzése folyamatban van és aki saját üzleti tevékenységi körében kíván vásárolni - az az nem fogyasztó.

Minimális rendelési érték: nincs

Fizetés:

- A web katalógusban kétféle fizetési módot állíthat be, előreutalást vagy utánvételt.

- Amennyiben Ön már vásárolt tőlünk és átutalással fizet úgy a fenti beállítástól függetlenül természetesen az eddigi fizetési feltételek szerint tehát átutalással fogjuk a számlát kiállítani. 

- Előreutalás választása esetén pro forma számlát küldünk, a normál számlát pedig a csomagba a termékek mellé tesszük.

- Utánvétel esetén  a futárnál lehetősége van készpénzes és bankkártyás fizetésre is.

- Multinacionális cégeknél már első rendelésnél is van lehetőség átutalással történő fizetésre, rendelés előtt kérjük keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén.

Szállítási költség: 

- Nettó 50 ezer forint feletti megrendelés és max. 30 kg súly esetén a szállítás ingyenes.

- Nettó 50 ezer forint alatti megrendelés és max. 30 kg súly esetén bruttó 1.500,-Ft szállítási költséget számolunk fel.

Csomagolási költség:

Általában nincs, csak különleges esetben számítunk fel, de erről mindig külön értesítjük a vásárlót.