Kategóriák

   

 

Szűrés
Gyártó
Kategóriák
Hírlevél
Tanúsítvány
SSL Certificate
Ajándékot keres?

Házhozszállítás

LoRaWAN eszközök

Főkategória >LoRaWAN eszközök

Sorrend:

 

prev
12
next

Sorrend:

Mi a LoRaWAN?


Ha egy általános protokollt keres IoT készülékeihez és okos eszközeihez, melynek segítségével azok könnyedén kommunikálhatnak egymással, akkor a LoRaWAN™ tökéletes választás. A LoRaWAN™  egy alacsony teljesítményű (Low Range), nagy hatótávolságú (WAN) specifikáció.  Ennek köszönhetően a LoRaWAN™ tökéletes vezeték nélküli, akkumulátoros végberendezésekhez, IoT-állomásokhoz és rendszerekhez. Emellett biztonságosan levezérel kétirányú kommunikációt is  0.3 kbps - 50 kbps közötti adatátviteli sebességgel.
 
A LoRaWAN™ ideális választás szenzoros érzékelőrendszerekhez, biztonsági rendszerekhez, intelligens otthonokhoz, intelligens fogyasztásméréshez, ipari ellenőrzéshez vagy intelligens városok kiépítéséhez is. Amszterdam volt az első város a világon, mely egy sok forrásból származó tárgyak internete hálozatot épített ki 10 átjáróval (gateway), hogy a város teljes LoRaWAN lefedettségét biztosítsa.  
 
Városi környezetben akár 2-5 km-es hatótávolsággal, míg külvárosi területeken 15 km-en belül lehetséges a kommunikáció, a kommunikációs tartomány és üzeneti időtartam szórt spektrumú al GHz frekvenciára és adaptív adatsebességi rendszerre történő helyettesítésével. A LoRaWAN™ egy csillagban működik a csillag-topológiai hálózaton belül, ahol az átjárók (gateway) jól áttekinthető kommunikációs hídat képeznek a végberendezések és a központi hálózati állomások vagy felhők (cloud-ok) között, így az üzenetek közvetítése és fogadása zavartalanabbul történik. 
 
Az átjárók (gateway-ek), tipikus tápellátású készülékek, melyek a LoRaWAN™ protokollon keresztül kommunikálnak a végberendezésekkel, mielőtt olyan hagyományos hálózati protokolloknak sugároznák az üzeneteket, mint az Ethernet, a 3G vagy a wifi. A legtöbb végpontos kommunikáció kétirányú adatkapcsolatos, azonban a LoRaWAN™  többirányú sugárzást is támogat, ami például csomópont frissítésekhez, és tömegével sugárzott vészjelző üzenetek továbbításához nélkülözhetetlen.
A LoRaWAN™ ezen jellemzője kifejezetten hasznos a Flood Network támadások ellen.  
A LoRaWAN™ egy titkosítási mechanizmust alkalmaz, amivel olyan magas biztonsági szintet, fokozott biztonságot igénylő rendszerek védhetők, mint a nemzeti infrastruktúrális adatokat vagy a speciális személyes információkat tartalmazó adatbázisok.

•          egyedi hálózati kulcs / Unique Network key (EUI64)
•          egyedi alkalmazási kulcs / Unique Application key (EUI64)
•          eszköz-specifikus kulcs / Device specific key (EUI128)
 
Az alkalmazástól függően a végberendezések funkciói különböző kategóriákba sorolhatók. 
 
"Class A" -  A legkisebb teljesítményű végberendezés osztálya, ahol az eszközök beállított idő szerint kommunikálnak. 
 
"Class B" – Az osztott slot mellett a "Class B" osztályozású eszközök extra fogadó ablakokat nyitnak a beállított menetrendnek megfelelően. 
 
"Class C" –  A legtöbb energiát igénylő és felhasználó "Class C" kategóriás készülékek szinte folyamatosan fogadó ablakkal rendelkeznek, kivéve akkor nem, amikor saját maguk továbbítanak üzeneteket.